NOTICIES


25/07/2022

INSTITUTE FOR ADVANCED ARCHITECTURE OF CATALONIA (IAAC)

Compartir:

NOTICIES


25/07/2022

HABITATGE 0110

Compartir:

NOTICIES


25/07/2022

TORRE MAPFRE

Compartir:

NOTICIES


06/10/2020

MUSEU CAN FRAMIS (FUNDACIÓ VILA CASAS)

Compartir:

La intervenció a l’antiga fàbrica de Can Framis per convertir-la en espai expositiu de la Fundació Vila Casas mostra la seva pell deteriorada formant un collage contemporani i construeix un nou edifici que connecta les dues naus existents, coincidint a la vegada amb el traçat d’una altra antiga nau. D’aquesta manera, els tres edificis configuren un pati que es converteix en un vestíbul polivalent per al museu.

NOTICIES


06/10/2020

MUHBA – OLIVA ARTÉS

Compartir:

Projecte d’intervenció sobre una antiga fàbrica taller de principi del segle xx dedicada a la producció i la reparació de maquinària per convertir-lo en un espai laboratori del Museu d’Història de Barcelona, al Poblenou. Es tracta d’un projecte arquitectònic que, a causa de la realitat econòmica que li ha tocat viure, encadena petites intervencions que van construint el projecte definitiu a poc a poc. Els nous elements necessaris per al funcionament del museu s’afegeixen per l’exterior de la nau: un ascensor que recorda una xemeneia que no va existir mai a la fàbrica, unes escales lineals d’evacuació i un gran porxo que, en un gest de braços oberts, s’obre al parc sense modificar l’arquitectura fabril original. A l’interior, l’escala, que en el projecte original ocupava l’espai central de la nau, agafant un cert protagonisme, s’ha col·locat en una cantonada, intentant ocupar el mínim espai possible. Totes les peces es resolen amb planxes de ferro de to daurat, fent referència a l’època en la qual es va construir la fàbrica.

NOTICIES


06/10/2020

EDIFICI D’OFICINES BOLÍVIA 56

Compartir:

Edifici de nova construcció, de deu plantes d’alçada, annexat a l’antiga fàbrica tèxtil de Can Tiana, d’una sola planta. El nou edifici es destina a oficines de la CNMC (organisme que supervisa el funcionament dels mercats de comunicacions, del sector energètic i del gas natural, del mercat postal i del sector ferroviari a Espanya). El volum nega els angles rectes i paral·lelepípedes i fa servir colors terrosos, els quals, juntament amb una pell exterior de grans lames que protegeixen les oficines de la radiació solar, ajuden a annexar-lo amb el volum de Can Tiana. En aquest antic volum industrial se situa un programa variat d’equipaments i serveis (Casa Àsia, guarderia, sala d’actes, sala de reunions…).

NOTICIES


06/10/2020

ANTIGA FÀBRICA CA L’ALIER

Compartir:

En un context, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona de regenerar la zona nord del 22@, es rehabilita aquesta antiga nau industrial per reconvertir-la en el Centre d’Innovació Urbana de Barcelona, gestionat per la Fundació BIT Habitat. L’objectiu de la fundació és, en col·laboració amb diferents actors implicats, promoure la innovació urbana en els vessants social, econòmic, tecnològic i mediambiental, per donar resposta als nous reptes amb què s’enfronten les ciutats. La rehabilitació es va dur a terme amb la finalitat de ser un prototipus d’hàbitat autosuficient en el qual es produeixin els recursos necessaris per a l’activitat i de construcció sostenible i respectuosa amb el medi ambient, amb certificació energètica Leed Platinum / Net Zero.