NOTICIES


09/10/2020

ON-A HEADQUARTERS

Compartir:

ON-A és un estudi d’arquitectura internacional fundat el 2005 per Eduardo Gutiérrez i Jordi Fernández amb seu a Barcelona. L’arquitectura d’ON-A té el seu fonament en la tecnologia i la investigació. Per això el seu equip creatiu i multidisciplinari combina disciplines com l’I + D en arquitectura paramètrica, eines BIM de gestió i bioconstrucció o la investigació de nous materials i sistemes constructius.
Entre les seves propostes més avançades es troba Nou Parc, un mantell verd per cobrir l’estadi Camp Nou de Barcelona; el parc Pla Groc a Algesires; el Taichung Gateway Park a Taiwan; el projecte per als Jocs Mediterranis Tarragona 2018; o el planejament de ciutat de futur NEOM Mega City.
ON-A Headquarters disposa de 400m2 subdividits en quatre àrees diferenciades. Un espai expositiu dedicat a explicar els 15 anys de trajectòria de l’estudi a través de material visual generat. Una zona dedicada a la impressió 3D en pro de desenvolupar les solucions més innovadores. Un àmbit dissenyat en graderia en què s’organitzen esdeveniments per compartir coneixement i un pati interior en què es posen en pràctica tecnologies noves com la bioconstrucció vegetal urbana.

NOTICIES


06/10/2020

TRAM – COTXERES

Compartir:

TRAM és una empresa de transport públic que gestiona les dues xarxes actuals de tramvies a la Regió Metropolitana de Barcelona. El tramvia de Barcelona és un Citadis Alstom sèrie 302, té una llargada de 32 m i pot transportar fins a 218 persones, de les quals 64 poden viatjar asseguts. Es visitaran les cotxeres, que disposen d’una zona de manteniment, reparació i neteja dels tramvies; el Centre de control on es fa el seguiment de les operacions per garantir la qualitat i seguretat del servei; i un tramvia.

NOTICIES


06/10/2020

EL CELLER DE CAN BRUGUERA

Compartir:

El celler ocupa la planta baixa de la casa de can Bruguera, una casa de senyors reformada a finals del segle xix i que ocupa l’antic emplaçament dels terrenys del mas Dilmer, que ja està documentat al segle xiv. El celler té dos grans àmbits: un espai d’entrada, amb diferents elements relacionats amb l’elaboració del vi (premses, tines, eines, portadores, etc.), i un espai lateral, on reposen una vintena de grans bótes de roure. El celler està format per diferents espais amb volta catalana de maó i arcs a plec de llibre.

NOTICIES


06/10/2020

LA VINYA D’EN SABATER

Compartir:

Projecte experimental de recuperació del patrimoni vitivinícola de la ciutat. Amb l’objectiu de recuperar la vinya, que fa uns anys era molt present a la ciutat, el projecte ha adaptat els terrenys que formen part del que es coneixia com la vinya d’en Sabater, dins del Recinte Torribera. L’espai està dividit en tres zones situades a diferents alçades i seguint el desnivell de la muntanya. Un total de vint alumnes són els encarregats de fer el conreu, el manteniment i la cura de les vinyes.

NOTICIES


06/10/2020

CASA CRUCE

Compartir:

Projecte de reforma interior i disseny de mobiliari que modifica les relacions visuals, espacials i funcionals de les diferents estances comunes d’un habitatge (cuina, menjador, sala, un estudi de nova creació i una galeria) i les connecta entre elles. Les estances resultants són versàtils i es disposen en una retícula cartesiana que s’articula al voltant d’un moble circular que envolta la creu central de l’habitatge. Cada estança conserva el mosaic del paviment hidràulic i les motllures dels falsos sostres originals i està equipada amb un moble pensat a mida d’estructura metàl·lica i lleixes i portes de melamina blanca.

NOTICIES


06/10/2020

COTXERA DEL TRAMVIA BLAU

Compartir:

Situada estratègicament a la falda de la muntanya del Tibidabo, la cotxera del Tramvia Blau va entrar en funcionament l’any 1901. En aquella època era una infraestructura innovadora, avui dia és una de les cotxeres de tramvia més antigues d’Europa, i encara està en funcionament. Llevat d’algunes modificacions, la cotxera del Tramvia Blau conserva el seu estat original i mostra la distribució típica d’una nau industrial pròpia de les cotxeres de l’època de finals del segle XIX

NOTICIES


06/10/2020

ZUMZEIG CINECOOPERATIVA

Compartir:

La seu de la cooperativa de gestió cultural i exhibició cinematogràfica Zumzeig se situa a la planta baixa d’un edifici d’habitatges, en una parcel·la amb dos accessos separats per un vestíbul central. El projecte aprofita aquest fet i aconsegueix que el bar i la sala de cinema puguin funcionar de manera independent. L’accés al bar el formen uns panells arrodonits de fusta que condueixen el públic cap a l’interior del local, on conflueix amb el vestíbul del cinema. L’interior de la sala de projeccions es pot veure a través de petites obertures de vidre retallades en els paraments, i la sala aconsegueix la visibilitat òptima enfonsant el paviment existent aproximadament un metre. Tot el conjunt està visualment connectat i el local es converteix en un espai obert al debat i a la reflexió que trenca amb l’habitual unidireccionalitat de la pantalla.

NOTICIES


06/10/2020

REFUGI ANTIAERI 307 MUHBA

Compartir:

Som davant la construcció de 200 metres de túnels d’una alçada de 2,10 metres i una amplada variable entre 1,5 i 2 metres, que disposava de lavabos, font, infermeria, sala d’infants i llar de foc, entre altres peces. És un bon exemple dels refugis construïts durant la Guerra Civil a Barcelona i permet sentir la brutalitat de les guerres i l’esforç dels ciutadans en la cerca de la supervivència.

NOTICIES


06/10/2020

LA ESCOCESA (FÀBRICA OBERTA DE CREACIÓ ANALÒGICA)

Compartir:

Antiga fàbrica tèxtil d’estampats de la família Paul que, a partir del 1877, va ser ocupada per diferents empreses, entre les quals hi havia l’empresa Johnston, Shields i Cia – La Escocesa (1894-1984), que li va acabar donant el nom. Avui és una fàbrica oberta de creació analògica que dóna cobertura a les necessitats dels artistes en les diverses fases de la seva trajectòria, oferint espais de treball i recursos per desenvolupar projectes. El context de creació analògica comporta la reutilització de la baixa tecnologia com a element clau per a la reapropiació dels processos creatius i de la seva temporalitat orgànica.

NOTICIES


06/10/2020

CASES BARATES DEL BON PASTOR

Compartir:

Les Cases Barates del Bon Pastor es van construir en els moments previs a l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929, per eliminar barraques de la muntanya de Montjuïc i donar aixopluc als seus habitants. Es visitarà un habitatge que conserva el particular aspecte extern amb escasses modificacions, com també l’interior, on es podran copsar els canvis introduïts al llarg dels anys. També s’explicarà el projecte de conservació d’una illa de Cases Barates, en el context de remodelació del barri, i la seva futura rehabilitació per convertir-la en un espai patrimonial.

NOTICIES


06/10/2020

SKATE PARK NOU BARRIS

Compartir:

Projecte de reforma d’una antiga pista de skate situada en un tram cobert de la Ronda de Dalt, el qual, mitjançant un procés de participació ciutadana amb usuaris i associacions locals, aconsegueix adaptar-se a les diferents necessitats dels ciutadans. La intervenció ocupa una superfície de 2.239 m² i incorpora tres bowls successives (rescatant la hellcurving), una part dedicada a l’street (amb múltiples elements) i un zona de snake run. En el terreny paisatgístic, el projecte busca la continuïtat cromàtica del nou paviment de formigó amb la terra de Collserola, que, en aquest indret, queda a tocar del parc. Tots els elements s’articulen entre ells i amb l’entorn, facilitant la relació entre usuaris i vianants, i generant noves dinàmiques socials i urbanes.

NOTICIES


06/10/2020

CASES BARATES CAN PEGUERA

Compartir:

Es tracta d’un dels quatre barris de cases barates construït pel Patronat Municipal de l’Habitatge l’any 1929, i de l’únic que sobreviu com un poble dins la gran ciutat. Inicialment, es va concebre per reallotjar els barraquistes de Montjuïc, arran de l’Exposició Universal. Actualment, continua sent propietat del PMHB (actualment anomenat IMHAB) i els habitatges estan en règim de lloguer. Recentment, els veïns han acordat conservar la fesomia i l’estructura actual del barri i n’han proposat la catalogació com a patrimoni històric de la ciutat: per la seva arquitectura singular i per salvar-lo de la demolició proposada per diferents plans urbanístics.