NOTICIES


23/09/2022

TMB COTXERES ZAL

Compartir:

A les cotxeres de Metro, es posen a punt els trens i se supervisen els sistemes que fan possible que aquest mitjà de transport funcioni cada dia. Els professionals de Metro s’ocupen del manteniment dels trens, de les vies i de tots els sistemes de telecomandament i seguretat ferroviària des de diferents centres especialitzats, repartits per tota l’àrea metropolitana. Les instal·lacions de ZAL són les que donen servei a la L9 i la L10, les línies més noves de la xarxa.

NOTICIES


30/08/2021

ITINERARI HISTÒRIC AL RIU LLOBREGAT

Compartir:

El riu Llobregat sempre ha destacat per ser un pas fronterer. Des de la riba que passa per Sant Joan Despí, podem veure els indrets més interessants, que ens ajudaran a entendre la importància que ha tingut com a via d’accés cap a l’interior de Catalunya, com a frontera natural, en moltes èpoques històriques, i com a barrera de protecció per a la ciutat de Barcelona.

 

NOTICIES


30/08/2021

DIPÒSIT D’AIGÜES PLUVIALS L’ESTRELLA

Compartir:

Dipòsit amb capacitat per a 30 milions de litres d’aigua. En episodis de pluja forta, l’aigua s’emmagatzema per tal de retenir-la i desguassar-la de manera controlada fins a arribar a la depuradora, i així evitar possibles inundacions al carrer i reduir els abocaments a la platja. Tot es controla automàticament, amb un ordinador industrial situat al mateix dipòsit.

NOTICIES


06/10/2020

TRAM – COTXERES

Compartir:

TRAM és una empresa de transport públic que gestiona les dues xarxes actuals de tramvies a la regió metropolitana de Barcelona. El tramvia de Barcelona és un Citadis Alstom sèrie 302, té una llargada de 32 metres i pot transportar fins a 218 persones, de les quals 64 poden viatjar assegudes. Es visitaran les cotxeres, que disposen d’una zona de manteniment, reparació i neteja dels tramvies; el centre de control, on es fa el seguiment de les operacions per garantir la qualitat i la seguretat del servei, i un tramvia.

NOTICIES


06/10/2020

ITINERARI CANAL DE LA INFANTA

Compartir:

Itinerari guiat per l’actual Passeig del Canal per conèixer la història d’aquesta infraestructura: origen, construcció, usos agrícoles, industrials i urbans,… d’una canalització que va suposar la transformació econòmica del marge esquerra del riu Llobregat.

NOTICIES


06/10/2020

COTXERES TMB L9-CAN ZAM

Compartir:

Sota les pistes de futbol de la Pallaresa hi ha més de 13.000 metres quadrats soterrats per acollir les cotxeres de la L9 del metro. Hi arriben un total de 7 vies: dues amb funció de cotxeres per a la conducció automàtica i cinc de destinades a tallers, de les quals dues són elevades sobre pilars per al manteniment general. Una visita obligada per a qualsevol amant dels transports ferroviaris.

NOTICIES


06/10/2020

ITINERARI REC COMTAL: PAISATGES CULTURALS DE L’AIGUA

Compartir:

Aquest itinerari pretén ser una descoberta del llegat arquitectònic vinculat amb l’aigua i la seva importància al llarg del temps per al desenvolupament de Montcada i Reixac. Tot resseguint el Rec Comtal, es visitaran diferents espais patrimonials i naturals, com la Casa de la Mina, el complex de la Casa de les Aigües i els horts de La Ponderosa, per rematar l’itinerari a les portes de la Casa de les Aigües de la Trinitat.

A càrrec de: Museu municipal de Montcada i Reixac

Reserves: museumunicipal@montcada.org / 610144499 (whatsapp o telèfon)

NOTICIES


06/10/2020

CILINDRE D’HORTA

Compartir:

Al final de la Rambla del Carmel, es va construir aquest pas vertical per a vianants que salvava el relleu accidentat propi del barri del Carmel i millorava la comunicació entre barris. Amb una alçada màxima de 24,88 metres i un diàmetre de 19,35 metres, la construcció fa de mur de contenció de la Rambla, al mateix temps que una rampa interior de formigó armat connecta els dos punts de desnivell i fa de trava estructural del mateix edifici.

NOTICIES


06/10/2020

TORRE DE LES AIGÜES DEL TIBIDABO

Compartir:

Inscripcions exhaurides.
Inscripciones agotadas.

 

Guanyadora, l’any 1905, del Premi d’Edificis Artístics de l’Ajuntament de Barcelona, aquesta torre abastia d’aigua la Colònia del Dr. Andreu. La seva ubicació, al punt més alt de la ciutat (532 m sobre el nivell del mar), va fer que l’arquitecte optés per una solució emblemàtica (torre de 40 m d’alçada) i ornamental, descartant l’opció lògica d’un dipòsit soterrat. La torre, per tal de poder accedir més còmodament al dipòsit, amb capacitat de 100 m³, incorpora un dels primers ascensors elèctrics de l’Estat espanyol.

NOTICIES


06/10/2020

EDAR DEL BAIX LLOBREGAT

Compartir:

ESTACIÓ DEPURADORA D’AIGÜES RESIDUALS (EDAR) DEL BAIX LLOBREGAT
La depuradora del Baix Llobregat està situada al Polígon Pratenc, al Prat de Llobregat, i és una de les plantes de sanejament d’aigües residuals més grans i modernes d’Europa. En pot tractar 420 milions de litres al dia, l’equivalent a l’ús d’aigua de dos milions d’habitants i les activitats econòmiques associades (habitants equivalents). A més, aquesta depuradora inclou una de les estacions de regeneració d’aigua més importants del món: l’aigua regenerada en aquesta planta augmenta els recursos hídrics de la regió en 50 milions de litres l’any.

NOTICIES


06/10/2020

PLANTA INTEGRAL DE VALORITZACIÓ DE RESIDUS

Compartir:

La Planta Integral de Valorització de Residus (PIVR) és una instal·lació de tractament integral dels residus municipals de l’AMB en la qual conviuen dues instal·lacions amb dos processos de tractament diferenciats i complementaris: la del tractament mecànic – biològic (que separa els materials recuperables de la matèria orgànica, de la qual es produeix biogàs) i la de la valorització energètica (que condueix tot el que no s’ha pogut valoritzar a una línia de recuperació energètica per incineració que també genera electricitat i calor).

NOTICIES


06/10/2020

XARXA DE CLAVEGUERAM

Compartir:

Coneixerem l’únic tram de les clavegueres que es pot visitar de Barcelona per acostar-nos al cicle de l’aigua urbà i aprendre com funciona. La xarxa de clavegueram garanteix la higiene i la salut pública, evita possibles inundacions i facilita el sanejament de les aigües residuals. Reflexionarem sobre la importància de l’aigua com a bé escàs i la corresponsabilitat que tenim en el manteniment d’aquest recurs.