NOTICIES


30/07/2021

Exposició: La teva arquitectura i la meva. Ajudant a construir la professió.

Compartir:

Del 22 de juliol al 31 d’agost de 2021.

Lloc: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Plaça Nova 5, Barcelona.

De dilluns a divendres de 10h a 20h, dissabte de 10h a 14h i diumenge tancat.

Visita gratuïta i lliure.

Exposició aleatòria que propicia una relació diferent entre els agents que la formen, l’associació, el públic i l’arquitectura de la ciutat: s’organitza a través del moviment de la base de dades de l’associació 48h Open House Barcelona (mobles estructurats per temàtiques) i anima que cada assistent visqui un relat propi sobre el mateix suport, la ciutat de Barcelona.

Des de l’any 2010, el festival 48h Open House BCN parla d’arquitectura i permet que el públic recorri la ciutat de manera diferent, que es posi en contacte amb els professionals, que construeixi el seu imaginari particular sobre la ciutat i que ens parli de la relació que hi té. L’exposició recull tots aquests agents i s’acosta a l’experiència arquitectònica viscuda pels subjectes des d’una perspectiva humanística-aleatòria.

A l’exposició es destaquen obres d’arquitectes que han format part de la programació a partir d’imatges, entrevistes, podcasts i maquetes. Per primera vegada s’exposarà el projecte d’ARTS PER A L’ARQUITECTURA, que explica l’arquitectura mitjançant diferents arts a un públic ampli amb interès en diferents disciplines. El projecte fomenta la col·laboració entre artistes i entitats, l’obra coral i la creació d’artistes locals. A més, aconsegueix, fora del món professional, que es comprengui més bé l’arquitectura com un fet cultural subjecte a decisions historicopolítiques, econòmiques, socials i artístiques, i tracta l’arquitectura com a tema i contingut, no només com a continent d’altres disciplines artístiques.

L’any 2021, l’art escollit és la fotografia. L’artista Antonio Navarro Wijkmark retrata nou espais en construcció amb un projecte que mostra diferents aspectes de l’arquitectura no habitada: cada espai no habitat és una obra d’autor no acabada (la de l’arquitecte) contraposada a una obra d’autor acabada (la del fotògraf)

Amb el suport de: