El OPEN SOCIAL 2019 agafa el relleu de l’edició anterior i cerca poder fer encara més accessible el festival i, d’aquesta manera, acostar l’arquitectura a tothom.
La inclusió social és el camí per a reconstruir un model de societat just que vinculi totes les persones i que generi els suports naturals per a cobrir les necessitats de tots els ciutadans per igual. És bàsic poder treballar perquè l’oci i la cultura de la ciutat sigui el màxim d’accessible possible, facilitant la participació d’agents molt diversos que enriqueixen la societat. El OPEN SOCIAL vol posar un èmfasi especial no sols a facilitar les visites en els edificis participants, i així l’experiència arquitectònica, sinó també a aportar en la programació del festival un espai de crítica i debat, continguts que permetin entendre i aprofundir en la relació íntima que existeix entre l’arquitectura i l’accessibilitat.
Les línies de treball de la 10a edició del 48h OPEN HOUSE BARCELONA són:
Consolidar la catalogació d’edificis segons el nivell d’accessibilitat. Un any més, tota la programació del festival té un apartat especial en el qual s’indica el grau d’accessibilitat de les visites als edificis i els espais. A la Guia i en el web, trobareu les consideracions específiques de cada edifici i els elements auxiliars o de suport de què disposen.
Incorporar en la programació edificis seleccionats per la seva innovació en el món de l’accessibilitat, com també per la qualitat arquitectònica com a referents a la ciutat en aquesta matèria.
Incorporar itineraris dissenyats especialment per a acostar l’arquitectura a persones amb diversitat funcional.
Formació de voluntaris en matèria d’accessibilitat i tracte a persones amb diversitat funcional.
Crida de voluntaris especialitzats.
Contacte directe amb entitats i associacions de persones amb diversitat funcional.