BADALONA

Badalona, com a bona ciutat moderna, és policèntrica, però al seu cor és on s’enllacen les artèries vertebradores de la ciutat: des del primer traçat del cardus i del decumanus de Baetulo, passant per l’enclavament medieval de Dalt la Vila i el guany de terres a Baixa Mar, fins a l’arribada del ferrocarril i la industrialització fins a la plaça de Pompeu Fabra i el futur intercanviador. La programació del festival permet conèixer el seu vessant més tradicional, amb l’itinerari de badius i cases de cós, o les noves apostes per millorar en sostenibilitat i eficiència energètica que presenta el Centre Sant Jaume, entre altres propostes repartides per tota la ciutat.

Per entendre els orígens d’aquesta ciutat, el festival ens possibilita la visita al Museu de Badalona que constitueix una de les superfícies arqueològiques més grans de Catalunya. Conèixer la ciutat entorn de l’any 80 a.C. i com els avenços tecnològics d’ençà que han influït en la nostra vida quotidiana. L’ambientació de l’espai procura efectes de llum, so i percepcions tàctils per submergir-nos en un món de sensacions.

Aquest any ens enfoquem en els elements arquitectònics, on en aquesta ciutat l’aigua és una de les protagonistes. Destaquem la importància de la conscienciació ambiental amb el Dipòsit d’Aigües Pluvials L’Estrella a Badalona, on podem  conèixer el destí de l’aigua de consum urbà un cop deixa les llars, comerços o indústries. Un lloc que segur que et sorprèn per la seva gran magnitud dels espais.

Programació WEB