BARCELONA

El festival 48h Open House BCN explica la ciutat de Barcelona a través de l’arquitectura i l’urbanisme mitjançant visites a edificis i espais existents. Els habitants de la ciutat tenen l’oportunitat de conèixer què passa darrere les façanes dels edificis i es converteix en l’ocasió d’ensenyar com es treballa i de gaudir l’arquitectura d’una manera original.

El festival és un moment únic per gaudir d’experiències relacionades amb el patrimoni de la ciutat (des de les ruïnes romanes fins a la ciutat contemporània, passant per edificis representatius del gòtic català, el neoclassicisme, el modernisme i el moviment modern), i, enguany es té l’oportunitat d’entendre l’arquitectura a partir de la seva “desconstrucció”, per tal de valorar els diferents elements que formen el complex collage arquitectònic. Ens interessa focalitzar el punt de mira en els petits detalls, des d’una finestra fins al mobiliari, que enriqueixen l’arquitectura de la nostra ciutat.

Aquest any, destaquem la participació del Centre Cívic de les Cristalleries Panell, un projecte elaborat pel despatx HArquitectes que recupera elements arquitectònics de l’antiga cristalleria per tal d’integrar la nova intervenció en el que és existent. Trobem la possibilitat de visitar la Fundació Miró, on destaquen un gran ventall d’obres per entendre la concepció de l’artista local. És una entitat sense ànim de lucre que promou la metodologia d’experimentació per esdevenir un focus generador de cultura contemporània.

En la programació d’enguany, ressaltem la trajectòria de l’arquitecte modernista Domènech i Montaner, el qual és un reflex de l’art total, com podem presenciar en l’Hospital de Sant Pau, on destaquen detalls representatius en la història catalana de la ciutat, en l’àmbit arquitectònic i social.

A més, es busca crear interès en diferents contextos econòmics en els distintius habitatges de lloguer social en el carrer Ulldecona, i crear un sentiment d’origen per apreciar les similituds i diferències en l’evolució de l’arquitectura en el MUHBA a Bon Pastor.

La programació de Barcelona està dividida en 14 zones:

CENTRE – DIAGONAL – DRETA DE L’EIXAMPLE – ESQUERRA DE L’EIXAMPLE – GRÀCIA – HORTA – GUINARDÓ – LES CORTS – NOU BARRIS – SANT ANDREU – POBLENOU – SANTS – MONTJUÏC – SARRIÀ SANT GERVASI

Programació

Amb el suport de: