NOTICIES


19/10/2016

Campus Vall d’Hebron

Compartir:

Passeig de la Vall d’Hebron 119-129 (08035) Barcelona

El Campus Vall d’Hebron participa en el Festival 48h Open House Barcelona i ens obre les portes el dissabte 22 d’octubre, d’11 a 14 h i de 15 a 18 h, i diumenge d’11 a 15 h.

El Campus Vall d’Hebron està format per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat). Units pel mateix esperit capdavanter i d’excel·lència, amb un objectiu comú: millorar la salut i el benestar de les persones.
La visita consisteix en dos itineraris guiats per les instal·lacions del Campus, una de sanitària i una de recerca, pioneres al món en tecnologia, innovació i excel·lència al servei de les persones. Durant el Festival, es podran visitar l’Hospital General, el Centre d’Esclerosi Múltiple, el Bloc Quirúrgic, acabat d’estrenar, únic a l’Estat, i els laboratoris del VHIR, capdavanters en recerca en l’àmbit internacional.

L’Hospital Vall d’Hebron és una icona de l’arquitectura del barri, i és l’origen de la construcció del seu voltant. Actualment, és el principal hospital de Catalunya, amb prop de 1.100 llits, hi passen 40.000 persones al dia i és un dels referents europeus en l’àmbit de la salut.

El primer itinerari, organitzat especialment pel 48h Open House Barcelona, inclou l’Hospital General, amb pujada a la coberta, i la visita al Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat). Durant la visita, es podrà accedir al Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), referent en el diagnòstic i el tractament integral de la malaltia, la recerca de nous fàrmacs i la formació especialitzada de professionals. Es tracta d’un edifici de tres plantes amb les darreres tecnologies en espais dissenyats per garantir el confort i la qualitat assistencial dels pacients, on trobaran el Laboratori de Vida Independent, on hi ha el Servei de Teràpia Ocupacional, que ajuda els pacients a treballar les habilitats per dur a terme activitats de la vida diària. 35 metres quadrats en forma d’apartament accessible dividit en diferents estances per ensenyar les persones amb discapacitat a adaptar els seus moviments a l’entorn.

La visita permet gaudir d’unes vistes privilegiades de Barcelona, des del terrat de l’Hospital General, i visitar un apartament dotat de l’última tecnologia al servei de les persones amb esclerosi múltiple, el Cemcat.

El segon itinerari (que requereix inscripció prèvia) inclou l’Edifici Mediterrània, que acull els laboratoris VHIR (Vall d’Hebron Institut de Recerca) i el nou Bloc Quirúrgic, inaugurat fa poc més d’un mes. La visita consisteix a conèixer el nou Bloc Quirúrgic de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que concentra en un mateix espai totes les intervencions quirúrgiques que abans es duien a terme en diverses plantes de l’Hospital General.

La infraestructura està formada per un exosquelet acoblat a l’edifici de l’Hospital General, que s’ha dotat d’un nucli de comunicacions verticals que permet agilitzar el trasllat de pacients, sense encreuaments amb el públic.

També es visitarà l’Edifici Mediterrània, l’edifici principal del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), que és on es troba l’espai de laboratoris i de la unitat d’alta tecnologia, entre d’altres.

Arquitectura, salut, tecnologia, innovació i cultura es fusionen en aquestes visites, on podrem descobrir des d’una altra mirada les instal·lacions d’un dels hospitals de referència d’Europa, dins del Festival 48h Open House Barcelona!