NOTICIES


13/11/2019

Dones Arquitectes

Compartir:

Soc Pilar Casas Mur, arquitecta que representa, en aquesta desena edició del festival, el tema destacat de l’any: ‘Dones Arquitectes’. Per primera vegada el meu retrat passa per davant de la meva obra, un retrat alhora detallat i impersonal que representa una dona arquitecta de qualsevol edat i condició.

Enguany, amb l’objectiu de contribuir a naturalitzar la figura de la dona en el sector de l’arquitectura, hem escollit deu dones especialistes en diferents camps de la professió per a la imatge gràfica de l’esdeveniment. Cinc dones representen les diferents ciutats que participen al festival: Blanca Noguera, especialista en espai públic i autora del parc de Can Zam, amb l’AMB, a Santa Coloma de Gramenet; Montserrat Hosta, especialista en planejament urbanístic i arquitecta de l’edifici de Cal Notari, a Vilassar de Dalt; Natalia Ojeda, com a representant de l’equip de restauració de Torre de la Creu, a Sant Joan Despí; Pepita Teixidor, exredactora de la revista Quaderns d’Arquitectura i autora del projecte d’oficines municipals El Viver, a Badalona, i Meritxell Inaraja, especialista en
rehabilitació del patrimoni i autora de l’obra de Can Colom, a l’Hospitalet de Llobregat.

Cinc dones més representen les diferents seccions del festival: Imma Jansana, paisatgista que representa la secció Open Green; Carme Pinós, arquitecta de la plaça de la Gardunya, l’Escola Massana i els habitatges que configuren el conjunt de la plaça, com a representació de l’Open Infraestructures; Benedetta Tagliabue, autora de l’edifici Kalida Sant Pau, com a representant de l’Open Social; Natali Canas, com a representant de l’Open Kitchen, i Maria Sisternas, per a l’Arquitectura de l’aigua.

En el 20% dels 200 edificis que es podran visitar durant el festival han intervingut dones en el seu procés de disseny i execució: la campanya de comunicació destaca aquestes dones i les dona a conèixer. Totes elles son arquitectes que han transformat de forma útil i creativa, per exemple, fàbriques en desús, com l’edifici de La Ciba, a Santa Coloma de Gramenet; els Habitatges de Fabra i Coats, a Sant Andreu, o un espai de treball inclusiu i saludable al 22@.

 

La imatge de la postal és un homenatge a les dones de l’escola d’art, disseny i arquitectura de la Bauhaus, que enguany celebra el centenari: més de 460 dones van passar-hi per un clima no igualitari.