Festival Open House Worldwide

El 14 i 15 de novembre, celebrarem el primer festival internacional Open House online

Aquesta tardor, 46 ciutats de tot el món organitzem el festival Open House Worldwide: 48 hores d’activitats, tours i debats online gratuïts.

Comptarem amb arquitectes, dissenyadors, urbanistes i ciutadans de les diferents ciutats Open House, per conèixer, debatre i avançar sobre els temes que ens plantegem a Barcelona i a tot el món, des del canvi climàtic, el transport, les infraestructures i els habitatges, fins al disseny de la ciutat post-Covid.

Pensament global per a reptes mundials

Deu anys després que es fundés la xarxa Open House Worldwide, s’ha fet molt evident que els debats dels barris, les ciutats i els països són reptes compartits a tot el món. Els temes per parlar travessen fronteres i zones horàries i arriben per plantejar, debatre, comparar i trobar respostes interconnectades que ens facin avançar com a societat.

La xarxa Open House Worldwide crearà una plataforma per posar sobre la taula aquests reptes, agafant des de les perspectives de ciutat de Chicago fins al públic d’Eslovènia; compartint les innovadores respostes sobre la Covid de Taipei fins als pensaments urbanístics de Buenos Aires, o comparant les necessitats d’habitatges públics de Barcelona, Lagos i Ciutat de Mèxic, i molt més.

Igual que tots els festivals Open House, Open House Worldwide tindrà accés gratuït i es retransmetrà online per la pàgina web openhouseworldwide.org/.

Open House Worldwide és la coordinadora de les associacions Open House de les 46 ciutats de tot el món. El concepte d’Open House va ser fundat per Victoria Thornton a Londres, el 1992. La xarxa Open House Worldwide es va fundar el 2010 i ara té ciutats dels cinc continents, assolint milers de ciutadans cada any. Open House Worldwide és administrat per Open City, una associació sense ànim de lucre del Regne Unit.

A part de participar-hi com a públic, us proposem dues formes de participació en el contingut del festival:

Youth Debate on Climate

Si ets una entitat que treballa amb adolescents, pots proposar un jove d’entre 15 i 18 anys que tingui interès en el disseny sostenible, el medi ambient i el canvi climàtic, a qui se li doni prou bé parlar en públic i que tingui ganes de formar part d’un esdeveniment internacional. El convidem a participar en el debat organitzat per Open House Dublín el 15 de novembre a la tarda.

Es convidarà els participants a formar part de tres workshops abans del Youth Debate, per explorar les seves idees, amb The Irish Architecture Foundation’s Curator of Learning, aprendre sobre arquitectura en el context de la sostenibilitat i conèixer la resta de ponents.

Consulta més informació  i proposa a través d’aquest formulari.

Voluntariat internacional

Tenim ganes de compartir i conèixer les experiències de voluntaris d’Open House de tot el món. Com s’organitzen? Què els aporta? I molt més. Com a VOL del 48h Open House BCN, et convidem a parlar de la teva ciutat, del festival i de la teva experiència.

Omple el formulari i comparteix la teva experiència amb el món!