FUNCIONAMENT 48H OPEN HOUSE BCN

El cap de setmana del 21 i 22 d’octubre tornarem a gaudir de l’arquitectura de les nostres ciutats amb el festival 48h Open House BCN 2023.

El festival d’arquitectura 48h Open House BCN és un esdeveniment lúdic, gratuït i obert a tothom, sense venda d’entrades i amb més de 150 activitats sense inscripció prèvia. El temps d’espera per a accedir a cada edifici varia segons la grandària de cada espai i la quantitat de persones que vulguin entrar. Per això, posem a la disposició del públic un mapa que ensenya, en temps real, els espais amb més i menys afluència de persones; a més, compartim aquesta informació en directe a les nostres xarxes socials.

Dates per recordar

 • 16 d’octubre de 2023: obertura de les inscripcions prèvies, només pel 12 % dels espais.
 • 21 i 22 d’octubre de 2023: festival 48h Open House BCN.
 • 23 de  novembre de 2023: entrega de premis dels concursos Open Foto, OpenGram i sorteig a l’Open Sketch.

Àmbit geogràfic

La programació del festival s’estén en l’àmbit geogràfic següent:

 • BARCELONA: 21 i 22 d’octubre del 2023
 • BADALONA: 21 i 22 d’octubre del 2023
 • SANTA COLOMA DE GRAMENET: 21 i 22 d’octubre del 2023
 • SANT JOAN DESPÍ: 21 i 22 d’octubre del 2023
 • L’HOSPITALET DE LLOBREGAT: 21 i 22 d’octubre del 2023
 • VILASSAR DE DALT: 22 d’octubre del 2023
 • SITGES: 21 i 22 d’octubre del 2023 

Programació

Consulta la programació del festival i filtre per dia i zona:

Programació Franja horaria

S’ofereixen més de 195 activitats (edificis i itineraris). Consulta l’horari, l’adreça i entra a l’espai.

Zones

L’associació 48h Open House Barcelona aposta per un festival de proximitat i agrupa la programació en zones que es poden recórrer a peu. Amb aquestes zones, es convida a conèixer una àrea de la ciutat a través d’edificis de diferents usos i èpoques. La idea és organitzar les visites tan bé com sigui possible, fins i tot abans del festival. 

Tipus de visites

L’edició del festival d’arquitectura 48h Open House BCN 2023 és presencial.

S’ofereixen diferents tipus de visita:

 • Visites guiades per voluntaris. El públic accedeix de manera organitzada a les activitats que formen part de la programació del festival, on un grup de voluntaris s’encarrega de gestionar els grups i fer les explicacions.
 • Visites guiades per arquitectes. El públic accedeix de manera organitzada a les activitats que formen part de la programació del festival: un grup de voluntaris s’encarrega de gestionar els grups i l’arquitecte autor del projecte fa les explicacions (secció Open Pro).
 • Visites guiades a través d’un podcast (que es pot trobar al nostre web). El públic accedeix lliurement a les activitats que formen part de la programació del festival. A cada activitat hi ha un voluntari que informa de la programació i controla l’accés per qüestions d’aforament. La visita es pot complementar amb l’explicació que ofereix un podcast narrat per professionals o per entitats i associacions expertes (secció Open Pro).
 • Visites lliures. El públic accedeix lliurement a les activitats que formen part de la programació del festival. A cada activitat hi ha un voluntari que informa de la programació i controla l’accés per qüestions d’aforament.
 • Itineraris lliures guiats a través d’un podcast (que es pot trobar al nostre web). El públic fa lliurement un recorregut exterior per la ciutat que relliga diferents espais i edificis al voltant d’una temàtica. La visita es pot complementar amb l’explicació que ofereix un podcast narrat per professionals o per entitats i associacions expertes (secció Open Pro).
 • Itineraris amb inscripció. Itineraris guiats amb inscripció prèvia. 

Inscripcions

El dilluns 16 d’octubre a les 11h s’obriran les inscripcions d’un petit nombre d’activitats que per motius de seguretat així ho requereixen. El 88 % de la programació no requereix inscripció prèvia.

Algunes inscripcions són gestionades per entitats de la pròpia activitat.

A la fitxa de cada activitat, hi ha el link d’inscripció.

En el cas d’inscripcions mitjançant Eventbrite, cada persona pot reservar fins a 2 entrades i cadascuna tindrà un cost de 2€ en concepte de despeses de gestió. Els menors de 8 anys no necessiten inscriure’s.


El festival a les xarxes

Seguiu-nos a les xarxes, feu servir els hashtags #ohb23 i #construeixelteuOHB per compartir contingut, imatges i vídeos.

Mireu #infoohb per a qualsevol novetat o canvis. També podeu veure les informaciones i els canvis al nostre web a l’apartat #ultimahoraOHB.

Contacte

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per:

Xarxes socials Instagram / Facebook / Twitter  / Youtube / Tik Tok

Oficina general 934 87 66 17

Consultes generals: consultes@48hopenhousebarcelona.org

Premsa: premsa@openhousebarcelona.org / gemma.larregola@openhousebarcelona.org / Tel. +34 607 820 940