NOTICIES


13/10/2016

Galeria Carles Taché

Compartir:

GALERIA CARLES TACHÉ
C. DE MÈXIC, 19 (passatge interior)
Vidal Tomàs Arquitectes, 2016

La Galeria Carles Taché, una reconeguda galeria d’art contemporani de Barcelona, ens obre les portes durant la setena edició del 48h Open House BCN.
La reconversió de l’espai és un projecte de Vidal Tomàs Arquitectes i és un dels finalistes de l’última edició dels Premis FAD d’Arquitectura 2016, per l’excel·lent tasca executada de reutilització de l’espai.

Fundada i dirigida des del 1986 per Carles Taché (Barcelona, 1947) i situada al carrer de Mèxic, de Montjuïc (al centre museístic de la ciutat de Barcelona), la galeria s’ha convertit en un referent dins dels espais expositius d’art contemporani de la ciutat. Durant l’any, la galeria presenta simultàniament diferents exposicions amb obres de reconeguts artistes internacionals i de joves talents, aquests últims, mitjançant una línia de treball anomenada Projects.

L’espai on se situa la galeria és l’antic recinte fabril Espai Serrahima, que s’adapta al nou ús a través d’una mínima intervenció: els arquitectes han aconseguit que tot el conjunt de cobertes, accessos i altres elements, que es mostren desordenats a primera vista, agafin un nou ordre interior. Per aconseguir-ho, l’edifici existent es mostra despullat, tal com és, mentre que els nous elements se situen exempts a l’espai interior, de manera que s’aconsegueix una composició coherent de sales i espais de diferents escales, proporcions i qualitat de llum.

Precisament la llum, molt important en aquesta tipologia d’edifici, es regula des de la coberta i es tracta de manera difuminada; els murs antics, simplement, es pinten de blanc; es mantenen els terres de formigó i els sostres ceràmics originals, i les noves instal·lacions es deixen vistes. Tot plegat, per no distorsionar la visió global de l’espai original.

El resultat és un projecte que es compromet amb la qualitat del que ja existia, i alhora desenvolupa variacions addicionals sobre l’estructura formal.

La Galeria Carles Taché en el festival