L’Arquitectura de l’Aigua

El festival d’arquitectura 48h Open House BCN dedica una línia de programació a la reivindicació de l’aigua com a agent generador de vida i del paisatge construït.

Des d’un punt de vista tècnic, es podran visitar edificis i infraestructures concebuts a escala metropolitana per proveir la població d’aigua potable i sanejament; i, des d’un punt de vista artístic, ens endinsarem en espais que han fet servir l’aigua com a element de composició arquitectònica amb la finalitat de generar edificis singulars per a la ciutat i experiències enriquidores sensorials per als visitants.

L’arquitecta Maria Sisternas és la representat de l’Arquitectura de l’Aigua en la programació de l’#OHB19

MARIA SISTERNAS

Maria Sisternas i Tusell és arquitecta per l’Etsab i MSc City Design and Social Sciences per la London School of Economics. Ha treballat a la xarxa de ciutats Medcités gestionant projectes de cooperació pel desenvolupament sostenible de la Mediterrània i va ser directora de Projectes a l’Ajuntament de Barcelona entre 2012 i el 2015. Ara lidera Mediaurban, l’agència de creació de continguts urbans de Mediapro, i col.labora regularment amb el diari Ara amb articles d’opinió sobre qüestions urbanes que afecten les ciutats contemporànies. També prepara els ‘Dimarts Urbans’ dels Informatius vespre de Betevé des d’on s’informa sobre projectes urbans d’actualitat.

Fa recerca sobre les ciutats mediterrànies, i ha treballat en ciutats com el Caire, Istanbul, Roma, Marsella, Tetuan i Beirut. Ha treballat per diversos organismes internacionals i ajuntaments locals, i empreses, amb tot allò relacionat amb l’urbanisme des d’una mirada interdisciplinar i innovadora.

PROGRAMACIÓ L'ARQUITECTURA DE L'AIGUA

 

Amb el suport d’Aigües de Barcelona: