NOTICIES


04/10/2021

Ruta històrica pel Poblenou (en línia) – betevé

Compartir:

betevé.cat proposa al públic del festival 48h Open House BCN una ruta històrica des del passat industrial fins a les transformacions viscudes a partir dels Jocs Olímpics del 1992 al barri del Poblenou.

Ruta històrica pel Poblenou

Amb una història marcada per l’època industrial, i vertebrat a partir de la seva famosa rambla, avui el Poblenou és un barri on conviuen veïns, persones de tot el món que treballen a les noves indústries tecnològiques i de la comunicació i turistes atrets per la platja. betevé proposa un recorregut a través dels edificis següents:

L’obrador de la Sala Beckett

L’any 1895, un grup de treballadors va crear Pau i Justícia, una cooperativa de consum que ha acabat sent un teatre.

Mira també el vídeo d’Open Pro, explicació d’edificis del festival de la mà dels autors. Mira Emmarquem l’Arquitectura – Sala Beckett amb els arquitectes Flores i Prats.

Club Esportiu Júpiter

L’any 1909, a l’antiga cerveseria Cebrián, on ara hi ha l’orxateria El Tío Che, es va fundar el Club Esportiu Júpiter. Avui, als Jardins del Doctor Trueta, es conserven les graderies de l’estadi que es va construir entre els anys vint i quaranta.

El Tío Che

L’any 1912, una família alacantina va venir a Barcelona per fer les Amèriques. Mentre esperaven el vaixell que els havia de portar a la terra somiada, es van posar a vendre orxata per guanyar-se la vida. Primer a la Barceloneta i després al Poblenou.

La Torre de les Aigües

Entre els anys 1882 i 1892, aquesta instal·lació va proporcionar aigua potable a tot Barcelona, però la història va acabar en tragèdia.

La presó del Cànem

L’any 1939, la gran quantitat de presos del franquisme va fer que s’habilitessin nous espais com a presó, entre ells, la coneguda com la presó del Cànem.

El barri de la Plata

Milers de migrants valencians van arribar a Barcelona a principis del segle xx i es van instal·lar en un veïnat del Poblenou. Avui encara es poden veure les casetes que s’hi van construir.

La Licorera i el lloro del 36

Història de La Licorera i el lloro que imitava el xiulet dels tramvies i els feia sortir quan no tocava.

La farmàcia Taulat

La farmàcia Taulat, fundada el 1877 pel farmacèutic i polític Joan Agustí Carreras, ha estat testimoni d’alguns dels capítols més foscos del barri.

El cementiri del Poblenou

Situat sobre un antic prat d’indianes, el 1819 es construeix el cementiri del Poblenou, obra de l’arquitecte italià Antonio Ginesi, que el va concebre com una ciutat romana.

El Santet del Poblenou

Al cementiri del Poblenou hi ha una tomba més concorreguda que la resta. Es tracta del nínxol 138 de l’illa 4a, que pertany a Francesc Canals i Ambrós, conegut popularment com el Santet del Poblenou

Amb el suport de: