NOTICIES


06/10/2020

TORRE D’AIGÜES DE CATALANA DE GAS

Compartir:

Torre modernista construïda per augmentar la pressió de l’aigua utilitzada a les instal·lacions de la indústria de Catalana de Gas. Es tracta d’una torre de 45 m d’alçada, de base rectangular, tronc octogonal i dipòsit cilíndric amb coberta cònica. A part del joc geomètric, criden l’atenció els nervis del tronc, que s’enfilen fins a suportar el dipòsit (formant unes mènsules), així com el recobriment ceràmic del dipòsit i la coberta. L’ascens per l’interior de la torre comença amb una escala imperial que es converteix en una escala de cargol fins a arribar al dipòsit. Durant el recorregut –tres pisos d’alçada–, s’alternen diferents tipus d’obertures i a la coberta hi trobem un mirador lleuger, construït amb estructura metàl·lica, amb vistes sobre la Barceloneta.

NOTICIES


06/10/2020

TORRES VENECIANES

Compartir:

Aquestes dues torres de planta quadrada i 44 metres d’alçada es van concebre com la porta d’entrada a l’Exposició Internacional de Barcelona i estan inspirades en el campanar de la catedral de Sant Marc de Venècia (d’aquí ve el seu nom). Fidels als principis arquitectònics del moment, es van construir amb pedra artificial i obra vista, materials poc nobles, però coherents amb la voluntat de ser enderrocades un cop acabada l’Exposició.

NOTICIES


06/10/2020

ARC DE TRIOMF

Compartir:

AVÍS: Aquest edifici és d’alta afluència de visitants. Un cop assolit l’aforament màxim de l’edifici es procedirà al tancament de la cua.

 

VISITES GUIADES SENSE INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Arc triomfal segons les proporcions clàssiques, però amb alguns materials i alguns elements ornamentals que permeten parlar de neomudèjar. Va ser projectat i construït el 1888, com a entrada a l’Exposició Universal d’aquell any. Són remarcables els relleus escultòrics de Josep Reynés (que representen la ciutat acollint els visitants) i de Josep Llimona (que simbolitzen el lliurament de guardons). També hi ha altres motius escultòrics, de Torquato Tasso, Antoni Vilanova, Manuel Fuxà i Pere Carbonell.