NOTICIES


06/10/2021

CA L’AMIGÓ I NOU JARDÍ

Compartir:

Edifici modernista, anomenat també casa Jaume Botey, format per una gran casa i jardí. La casa la va reformar el 2001 l’estudi Soldevila, Soldevila, Soldevila arquitectes, per acollir les oficines i els espais de BSA (Badalona Serveis Assistencials). El 2021 s’inaugura la reforma del jardí, obra de l’estudi d’arquitectura i paisatge Isabel Bennasar, que és una proposta d’ordenació del jardí que també facilita l’ampliació de l’accés a les urgències de l’Hospital Municipal. Amb aquest nou projecte, l’edifici guanya un espai públic de qualitat que, alhora, permet admirar la seva façana asimètrica i coronament emmerletat.

NOTICIES


02/09/2021

ANTIGA CASA ANNA DE MÓRA DE BACARDÍ (COL·LEGI DE CENSORS JURATS DE COMPTES DE CATALUNYA)

Compartir:

Casa aïllada amb jardí formada per dos volums rectangulars (un cos principal i un de secundari) de planta baixa i pis units per una galeria arrodonida a la cantonada. La façana principal de l’habitatge s’alinea a l’eix del jardí, fet que s’emfatitza amb una porta d’accés parabòlica molt ornamentada i un balcó a la planta superior, i està acabada amb un estucat llis que contrasta amb l’ornamentació de les cornises i del voltant de les finestres.

NOTICIES


26/08/2021

ESPAI OASIURBÀ

Compartir:

Oasiurbà és una entitat que ofereix serveis tècnics, legals i socials per garantir el dret a l’habitatge digne a les veïnes de la ciutat. Porten processos de rehabilitació amb comunitats, assessories legals, mediacions, reformes i projectes d’investigació amb el recolzament de les administracions per donar la millor resposta a les dificultats actuals tant de l’habitatge com dels comerços i entitats.⁠ Un d’aquests projectes d’investigació es troba al pati del seu espai de treball: un jardí vertical sense substrat que mostra les possibilitats que ofereixen les plantes bromèlies (modalitat pionera en el camp de la jardineria) que, amb una infraestructura molt lleugera i un manteniment mínim, permet fomentar la sostenibilitat de les nostres ciutats.

NOTICIES


02/08/2021

SEU CENTRAL DE LA UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA

Compartir:

Projecte que ocupa dos edificis de caire molt diferent situats en una parcel·la triangular (resultat de la construcció de la Ronda de Dalt). El primer edifici és una torre noucentista construïda com a residència d’estiueig: un volum aïllat amb la façana principal orientada a migdia, de composició simètrica, dues plantes nobles, una planta sota coberta i una planta soterrani. El projecte de reforma l’adapta a les necessitats del nou ús (serveis centrals d’una universitat) mantenint el caràcter i la configuració bàsica dels seus espais més representatius, la volumetria i la imatge exterior. La intervenció se centra a millorar la comunicació vertical entre les plantes i a adequar la resta d’espais als nous requeriments funcionals i tècnics. El segon edifici és un volum de nova construcció pensat per acollir els usos administratius de la universitat. El projecte opta per no esgotar el gàlib permès pel planejament i proposa un volum horitzontal parcialment soterrat que no entra en competència amb la torre (construeix quatre plantes i només una és visible des de l’exterior).

NOTICIES


02/08/2021

TORRE ADRIÀ MARGARIT

Compartir:

Aquest habitatge del notari del Dr. Andreu és un exemple de la transformació d’usos que han patit les residències senyorials de l’avinguda del Tibidabo (avui convertides en consolats, oficines, clíniques…). Es tracta d’una torre unifamiliar aïllada originalment de planta baixa, pis i golfes (avui dos pisos i golfes) i envoltada de jardí. De la torre, d’estil noucentista amb influència francesa, destacava la solució de l’accés principal porxat, situat en un lateral de l’edifici, fet que provocava un recorregut per davant de la façana principal fins al garatge.

NOTICIES


31/07/2021

TORRE JEAN NOUVEL

Compartir:

Aquesta icona del paisatge urbà de Barcelona marca la porta d’entrada al districte tecnològic del 22@. Es tracta d’una torre de planta oval i perfil fusiforme amb una alçada total de 144 metres i 30.000 metres quadrats amb ús d’oficines. L’estructura de l’edifici està formada per dos murs de formigó (un, al nucli interior de serveis i de comunicació vertical, l’altre, a la pell exterior) i forjats suportats per bigues metàl·liques. La façana dels primers 25 pisos la compon una doble pell on el mur de formigó (amb una densitat d’obertures que respon a l’orientació de l’edifici) es recobreix amb planxes metàl·liques de colors (de tons que varien de manera gradual de terrosos a blaus) i amb un segon revestiment de làmines de vidre. A partir de la planta 26, la pell exterior es converteix en una cúpula de vidre que aporta la imatge singular d’un edifici sense coberta. Tant la variació de colors com la forma fusiforme responen a un exercici de desmaterialització de l’edifici.

NOTICIES


31/07/2021

EDIFICI D’OFICINES CLOTET & PARICIO

Compartir:

Projecte que s’organitza a través d’una banda estreta que recorre el perímetre del solar generant un pati interior, de dimensions generoses, comunicat amb el carrer a través d’un pòrtic ampli. Els arquitectes concentren l’edificabilitat permesa dissenyant un edifici en alçada (la mateixa que els edificis veïns), de tal manera que se’n redueix l’ocupació en planta i generen espai exterior de qualitat (el pati). El pati funciona com a vestíbul de tot el conjunt i com a zona d’exposició dels elements d’il·luminació pública de l’empresa. L’edifici, totalment envidrat, es folra amb una malla deployé d’acer inoxidable, que aporta protecció solar. Aquesta malla es plega per cobrir diferents necessitats de l’edifici: amaga les instal·lacions de coberta, s’allarga per sobre del pati, ajudant a delimitar-ne la geometria i protegint-ne les façanes, cau en vertical quan arriba al carrer… Únicament desapareix i deixa veure el vidre nu a la façana nord.

NOTICIES


30/07/2021

EDIFICI D’OFICINES TRADE

Compartir:

Conjunt de quatre torres d’oficines de planta lobulada, tres de les quals estan unides per la planta baixa, que recupera els conceptes del moviment modern per als gratacels de vidre i innova amb un mur cortina expressiu que es corba de manera sinuosa. El projecte és un exemple de les possibilitats de formalització de paisatges urbans des de la mateixa arquitectura (per la forma, per l’efecte mirall de la façana, que interrelaciona el conjunt amb l’entorn…). Constructivament, a l’edifici apareix una contradicció entre la pell envidriada (que aporta lleugeresa a les torres) i els ampits interiors de fàbrica d’obra (un recurs que l’arquitecte aplica en l’arquitectura domèstica).

El projecte de reforma interior d’una de les plantes d’oficines mantindrà al màxim l’esperit de la planta original (recuperarà l’estructura interior perduda de quatre oficines per planta), i s’actualitzaran les instal·lacions i els acabats tenint en compte les necessitats de les oficines del segle XXI.

NOTICIES


30/07/2021

EDIFICI D’OFICINES TOUS & FARGAS

Compartir:

Rehabilitació d’un edifici d’oficines per millorar-ne l’eficiència energètica, reduir-ne els costos de manteniment, aconseguir la certificació LEED i actualitzar-ne la imatge pública. Per aconseguir-ho, la intervenció substitueix completament les màquines de clima, actua en les façanes dels espais comuns (especialment al lobby i l’accés) i urbanitza els espais exteriors que envolten l’edifici per connectar-lo amb la ciutat (s’entén el vestíbul com un espai obert que permet que l’avinguda Diagonal travessi l’edifici fins als jardins posteriors i el converteix en una plaça pública).

NOTICIES


28/07/2021

TORRE URQUINAONA

Compartir:

VISITES GUIADES SENSE INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Torre de 70 metres d’alçada (22 plantes) construïda durant l’alcaldia de Josep Maria de Porcioles, que va projectar una ciutat plena de gratacels. El projecte, situat en un xamfrà de l’Eixample barceloní, concentra l’edificabilitat en una cantonada i crea un sòcol de sis plantes que s’alinea amb l’edificació veïna. La torre és un volum esvelt, de planta octogonal, que arrenca de terra i, tot i l’alçada, manté un caràcter discret, gràcies a l’ús del revestiment de gres fosc i una secció variable que trenca la monotonia de la façana. Actualment, aquest edifici d’estètica brutalista manté l’ús original d’oficines per al qual va ser projectat.

NOTICIES


28/07/2021

WORLD TRADE CENTER BARCELONA

Compartir:

VISITES GENERALS SENSE INSCRIPCIÓ PRÈVIA

VISITA TÈCNICA DISSABTE A LES 11 I A LES 12 H AMB INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Centre de negocis situat en un edifici singular amb forma de vaixell que caracteritza el front marítim de la ciutat. El projecte distribueix quatre blocs en el perímetre d’una planta circular i crea una plaça pública al centre. Aquests blocs contenen 40.000 metres quadrats d’oficines (distribuïts en plantes diàfanes i espais interiors flexibles), un centre de congressos (amb vint sales diferents) i un hotel. Als espais entre els edificis (als testers) se situen les terrasses i els espais comunitaris d’ús intern, i les oficines de les plantes superiors tenen terrasses privades amb vistes al mar i a la plaça pública central. Pel que fa a la sostenibilitat, l’edifici disposa del certificat Leed Gold.

NOTICIES


09/10/2020

ON-A HEADQUARTERS

Compartir:

ON-A és un estudi d’arquitectura internacional fundat el 2005 per Eduardo Gutiérrez i Jordi Fernández amb seu a Barcelona. L’arquitectura d’ON-A té el seu fonament en la tecnologia i la investigació. Per això el seu equip creatiu i multidisciplinari combina disciplines com l’I + D en arquitectura paramètrica, eines BIM de gestió i bioconstrucció o la investigació de nous materials i sistemes constructius.
Entre les seves propostes més avançades es troba Nou Parc, un mantell verd per cobrir l’estadi Camp Nou de Barcelona; el parc Pla Groc a Algesires; el Taichung Gateway Park a Taiwan; el projecte per als Jocs Mediterranis Tarragona 2018; o el planejament de ciutat de futur NEOM Mega City.
ON-A Headquarters disposa de 400m2 subdividits en quatre àrees diferenciades. Un espai expositiu dedicat a explicar els 15 anys de trajectòria de l’estudi a través de material visual generat. Una zona dedicada a la impressió 3D en pro de desenvolupar les solucions més innovadores. Un àmbit dissenyat en graderia en què s’organitzen esdeveniments per compartir coneixement i un pati interior en què es posen en pràctica tecnologies noves com la bioconstrucció vegetal urbana.