NOTICIES


20/09/2022

RECINTE SANT PAU – HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU

Compartir:

Un any més, amb motiu del 48h Open House Barcelona, els assistents podran visitar l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, un complex sanitari de quasi 100.000 m2 que es va inaugurar el 2009 i que està format per cinc blocs pràcticament independents, que s’uneixen en un gran vestíbul que, al seu torn, redistribueix les diferents circulacions i connecta tot el complex hospitalari. L’Hospital de Sant Pau, que treballa constantment en l’adequació d’espais per oferir la millor qualitat assistencial, forma part del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT).

NOTICIES


25/08/2021

RECINTE SANT PAU – CAMPUS SALUT BARCELONA

Compartir:

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, fundat el 1401, és una de les institucions hospitalàries més antigues del món. Situat al Pla de l’Eixample de la ciutat de Barcelona ideat per l’enginyer Ildefons Cerdà, l’Hospital té una llarga trajectòria històrica. Durant més de sis-cents anys, ha passat per diferents etapes: des de la beneficència medieval, el naixement de les especialitats mèdiques modernes o la incorporació de l’higienisme, amb la construcció del Recinte Modernista de Sant Pau de Lluís Domènech i Montaner, fins al model assistencial actual. Durant aquests més de sis segles, l’Hospital ha tingut tres ubicacions diferents i s’ha transformat mantenint en tot moment l’esperit humanista de dedicació a la salut i a les persones. 

Actualment, Sant Pau té unes instal·lacions capdavanteres i innovadores, i amb una gran capacitat de creixement. Tot això és possible gràcies a un equip de professionals molt humà i compromès, amb valoracions excel·lents per part d’usuaris i pacients. 

En aquesta edició del festival 48h Open House Barcelona, l’organització ha incorporat la visita a diferents espais que formen el Sant Pau – Campus Salut Barcelona, un projecte multidisciplinari emmarcat en quatre eixos estratègics que formen el Campus: Assistència, Recerca, Docència i Humanisme.

La configuració d’aquest Campus és la materialització del Pla Estratègic de l’entitat: Més Sant Pau. Aquest pla inclou tres grans línies de treball prioritàries –comunitat, empatia i avantguarda–, amb dues palanques de transformació –la innovació i el talent– i amb un eix vertebrador transversal en totes elles: l’ètica.

CAMPUS ASSISTENCIAL
CAMPUS DE RECERCA
CAMPUS D’INNOVACIÓ
CAMPUS DE DOCÈNCIA
CAMPUS HUMANISTA

NOTICIES


06/10/2020

RECINTE SANT PAU – KĀLIDA SANT PAU

Compartir:

Situat entre l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Recinte Modernista, el centre Kàlida ofereix un refugi a les persones amb càncer i els seus familiars i cuidadors, en el que és un clar exemple d’innovació social, raó per la qual aquest edifici està inclòs dins l’àmbit innovador del Campus Sant Pau Barcelona.

L’edifici està pensat al voltant del concepte arquitectura per cuidar i pren forma entorn de la calidesa dels materials, textures, colors, geometries i espai verd del recinte original. És un edifici de 400 m² distribuït en dues plantes: a la planta baixa, se situen espais flexibles oberts al jardí, 650 m², protegits per vegetació, murs i pèrgoles que els aïllen de l’Hospital i aporten privacitat als usuaris; a la primera planta, hi ha altres dependències, que miren a un menjador a doble alçada. La façana es materialitza amb un mur ceràmic que filtra la llum del Mediterrani, ajuda a ventilar i preservar la intimitat, i al mateix temps s’integra en el recinte històric a través del color, la textura i la composició.

NOTICIES


06/10/2020

VALL D’HEBRON

Compartir:

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència on assistència, docència, recerca i gestió van unides. És la suma de cinc institucions –l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)– que treballen plegades amb el mateix esperit pioner i un objectiu comú: millorar la salut i el benestar de les persones, des d’abans de néixer fins a la vellesa. A més, es tracta d’una icona de l’arquitectura del barri i l’origen de la construcció del nostre voltant. En aquesta línia, s’ha iniciat un projecte de transformació d’aquest gran complex per convertir-lo en un espai més agradable, accessible, saludable i obert a l’entorn i als veïns.

En aquesta edició del festival 48H Open House BCN, s’ofereixen dues experiències per conèixer el campus:

EXPERIÈNCIA 1
FUTUR NOU EDIFICI D’ATENCIÓ AMBULATÒRIA I BLOC QUIRÚRGIC
Punt de trobada: davant les escales de l’edifici de l’Hospital General Vall d’Hebron.
Horari: dissabte i diumenge, a les 10, les 12 i les 16 h (10 persones per visita)
Es visitaran els espais següents:
-Futur Nou Edifici d’Atenció Ambulatòria Vall d’Hebron
-Bloc quirúrgic

EXPERIÈNCIA 2
CENTRE DE SIMULACIÓ CLÍNICA AVANÇADA I NOU EDIFICI DE RECERCA
Punt de trobada: plaça davant de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats.
Horari: dissabte i diumenge, a les 10, les 12 i les 16 h