NOTICIES


20/10/2015

Video 48H Open House 2015

Compartir:

PERSONES, ARQUITECTURA, URBANISME és el fil conductor i lema del festival d’enguany, tres paraules que recullen i descriuen les relacions i els processos constructius de les ciutats. Amb aquest lema celebrem les més de 50.000 PERSONES que van reivindicar que l’arquitectura és cultura, participant en la descoberta de l’ARQUITECTURA i L’URBANISME de la passada edició! PERSONES: 1.200 voluntaris fan possible l’Open House, una iniciativa sense ànim de lucre de l’Associació 48H Open House Barcelona.

Enguany, Gran OpenExtra, una activitat amb la gent gran, ajudarà a valorar alhora els voluntaris més grans i la complexitat de la realitat social i tipològica dels habitatges amb serveis on viuen.

La programació del 48h Open House BCN 2015 es desenvolupa en quatre ubicacions: a tots els districtes de Barcelona, a Vilassar de Dalt (per segona vegada), a Santa Coloma de Gramenet, (per tercera vegada consecutiva) i a Sant Joan Despí (per primera vegada, ja que és la ciutat convidada d’aquest 2015).
Les activitats programades us permetran conèixer més de 200 creadors diferents. Redescobrireu Josep Maria Jujol endinsant-vos en la seva obra a Barcelona i Sant Joan Despí, ciutat d’on va ser arquitecte municipal; coneixereu Josep M. Pericas i Rafael Masó, autors de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet, el millor conjunt noucentista català, i revisitareu Rafael Guastavino al Teatre de La Massa, de Vilassar de Dalt.

La nova secció del festival és Open Infraestructures, que us convida a visitar infraestructures imprescindibles per a la nostra vida. Són espais de gran impacte URBANÍSTIC, planificats amb molta antelació i que incideixen molt directament en la qualitat de vida de les persones. Apunteu-vos a les visites i al primer itinerari Open Infraestructures!

En l’àmbit del medi ambient, ens cal seguir fent passos per garantir la sostenibilitat de la nostra ARQUITECTURA. Open Green és la secció que explica i promou l’arquitectura que busca optimitzar els recursos naturals, de tal manera que es minimitza l’impacte ambiental dels edificis sobre el medi ambient i els seus habitants.
Per participar en una de les festes culturals més importants de la ciutat, només heu de travessar el llindar i entrar a diferents espais per gaudir d’alguna de les 200 experiències arquitectòniques que us oferim. Escolteu les explicacions i participeu en les activitats pensades per entendre materials, funcions i usos diversos de l’arquitectura.
Benvinguts a la sisena edició del festival més tafaner, el que us permet alhora descobrir el paisatge metropolità i identificar-vos-hi!