NOTICIES


23/08/2021

Visita micromecenes a Fundació Miró

Compartir:

El diumenge 20 de juny, coincidint amb el solstici d’estiu, els micromecenes del festival (AMIC OHB20) van gaudir d’una visita excepcional a la Fundació Joan Miró a les 9h del matí, per poder contemplar l’arquitectura amb llum natural. La visita va ser conduïda per Jaume Freixa, arquitecte i col·laborador de Sert en la construcció de l’edifici i autor de les dues ampliacions del 1988 i del 2000.

El “Solstici Sert” ha estat un moment molt especial en què la Fundació va obrir les lluernes, va còrrer les cortines i desvetllar l’edifici tal i com Sert el va concebre. La Fundació es va mostrar arquitectònicament parlant, en el seu estat òptim.

Fundació Joan Miró

Josep Lluís Sert, un dels grans artífexs del GATCPAC i gran amic de Joan Miró, va projectar un museu racionalista que emfasitzava els trets principals de l’arquitectura mediterrània (el pati, les cobertes amb ús de terrat i el control de la llum), al mateix temps que demostrava un control de les formes i les proporcions amb gran imaginació i fantasia. L’ampliació la va dur a terme Jaume Freixa, deixeble i amic de Sert, basant-se, sobretot, a aconseguir una circulació contínua que unís els antics espais amb les noves zones del museu.

Arquitectes / any: Josep Lluis Sert, 1975; Jaume Freixa, 1986 i 2000

Fes-te AMIC OHB21 i gaudeix de cultura arquitectònica durant tot l’any:

Fes-te AMIC OHB