L’HOSPITALET

L’Hospitalet amaga una gran quantitat d’arquitectura variada i complexa. Podem conèixer els seus orígens, quan la vila es dedicava a la pagesia, amb diferents masies disperses i arrelades al territori que s’han conservat, per tal d’entendre la seva història. El modernisme i el racionalisme, amb la seva llum i color, així com l’arquitectura industrial, també els podem trobar als seus carrers, i la figura de l’arquitecte Puig i Gairalt hi ha deixat una empremta de gran valor paisatgístic. Els darrers anys, l’urbanisme hi ha portat una tipologia d’edificació innovadora i alguns arquitectes de renom ara tenen la seva marca a la ciutat. Actualment, s’ha recuperat una arquitectura col·lectiva que redefineix la ciutat comptant amb la participació ciutadana. Una ciutat de contrastos amb patrimoni per descobrir.

Per descobrir aquest patrimoni en L’Hospitalet, no ens podem perdre la masia clàssica Ca L’Esquena Cremat que es troba adossada al Casino del Centre. Destaquem les micro-narracions que es poden extreure de cada detall de l’edifici, com el balcó amb vistes a la Rambla de la Marina. Aquest any, repeteix el Blue Containers Project, una experiència educativa de reciclatge de contenidors marítims per transformar-los en habitatges i equipaments. Les TMB Cotxeres Zal són les noves instal·lacions de transport públic de Barcelona, per comprendre com funciona la xarxa ferroviària tan útil en la nostra vida quotidiana en la ciutat.

Altres espais imprescindibles que formen el ric collage arquitectònic de L’Hospitalet són l’Edifici Planeta, un centre modern de formació i innovació i un espai cultural a la ciutat; o la fàbrica de Vitralls Bonet, un lloc que uneix la tradició i la innovació en els materials per a la construcció d’elements especials.

Programació