Seccions

OPEN SOCIAL

BENEDETTA TAGLIABUE

L’arquitecta Benedetta Tagliabue és la representat de l’Open Social en la programació de l’#OHB19

Benedetta Tagliabue és directora del despatx d’arquitectura Miralles Tagliabue EMBT, fundat l’any 1994 a Barcelona i amb una nova seu, des del 2010, a Xangai. L’estudi té una llarga experiència en projectes d’arquitectura, disseny d’espai públic, rehabilitació, interiorisme i disseny industrial, i ha estat sempre caracteritzat per l’ús d’un llenguatge poètic atent al context de cada projecte que l’ha fet mereixedor de nombrosos reconeixements. L’arquitecta compagina la direcció de l’estudi amb la docència i la direcció de la Fundació Enric Miralles per promoure l’arquitectura experimental. També fa de jurat de concursos internacionals com el Pritzker. Enguany ha finalitzat el projecte del Centre Kalida, un espai amb un programa social d’atenció a les persones amb càncer, els seus familiars i cuidadors, ubicat dins el recinte modernista de Sant Pau de Barcelona.

PROGRAMACIÓ - OPEN SOCIAL

 

OPEN GREEN

IMMA JANSANA

L’arquitecta Imma Jansana és la representat de l’Open Green en la programació de l’#OHB19

Imma Jansana és una arquitecta paisatgista que, des de 1990 comparteix la dedicació a l’arquitectura del paisatge amb el disseny de joies. Entre els anys 1989 i 2001 va ser arquitecta responsable de projectes urbans de l’Ajuntament del Prat del Llobregat, i des del 2006 és sòcia de l’estudi PAAUW Arquitectes. Ha desenvolupat, també, tasques com a docent i la seva trajectòria ha estat reconeguda amb diferents premis, entre els quals, el premi FAD de Ciutat i Paisatge l’any 2019 i el Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà per al projecte de restauració de les bateries antiaèries del Turó de la Rovira.

PROGRAMACIÓ - OPEN GREEN

 

OPEN INFRAESTRUCTURES

CARME PINÓS

L’arquitecta Carme Pinós és la representat de l’Open Infraestructures en la programació de l’#OHB19

Arquitecta d’actitud arriscada i caràcter investigador, ha rebut reconeixement internacional i ha exportat el nom de l’arquitectura catalana a Europa i al continent americà. La seva trajectòria professional li ha valgut distincions com la Creu de Sant Jordi del govern de la Generalitat (2015) o el premi Berkeley-Rupp Prize per la seva contribució a la promoció de la dona en l’arquitectura i el seu compromís social (2016). Ha combinat l’exercici professional amb la docència, la participació en exposicions internacionals i el disseny, producció i comercialització de mobiliari. A Barcelona hi trobem obres seves com la urbanització de la plaça de La Gardunya, la façana posterior del mercat de la Boqueria, l’Escola Massana (Centre d’Art i Disseny) o l’estació de metro Zona Universitària de la L9.

PROGRAMACIÓ - OPEN INFRAESTRUCTURES

 

ARQUITECTURA DE L’AIGUA

MARIA SISTERNAS

L’arquitecta Maria Sisternas és la representat de l’Arquitectura de l’Aigua en la programació de l’#OHB19

Maria Sisternas és una arquitecta i consultora centrada en l’estudi del desenvolupament de les ciutats globals i la interacció entre els àmbits digital, social i econòmic involucrats en les transformacions urbanes. Entre els anys 2012 i 2015 va ser la directora de projectes de l’Àrea d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, és cofundadora de Mediaurban (agència per al contingut urbà del grup Mediapro), contribueix regularment en la premsa escrita amb articles d’opinió sobre qüestions urbanes i exerceix de consultora per a Aigües de Barcelona.

PROGRAMACIÓ - ARQUITECTURA DE L’AIGUA

 

OPEN KITCHEN

NATALI CANAS

L’arquitecta Natali Canas és la representat de l’Open Kitchen en la programació de l’#OHB19

Sòcia de l’estudi Equipo Creativo, especialitzat en el disseny d’espais per a la gastronomia, espais de marca i comercials. Partint de la idea que els espais, igual que el menjar, han d’explicar coses, crear sensacions i produir experiències, l’estudi ha realitzat el disseny de restaurants com el Tickets, el OneOcean i el Disfrutar. La seva feina ha estat publicada en webs i revistes especialitzades de diferents països, guardonada amb diversos premis i, des de 2018, el seu estudi dirigeix el Màster d’Interiorisme de l’Institut Europeu del Disseny de Barcelona.

PROGRAMACIÓ - OPEN KITCHEN