NOTICIES


18/03/2021

Resultats del festival OHB20

Compartir:

L’any 2020 ha sigut un any de celebració tant per a l’Associació com per als ciutadans interessats en el patrimoni arquitectònic de l’àrea metropolitana de Barcelona. En el context excepcional de pandèmia vam estendre durant un mes el festival d’arquitectura 48H Open House BCN. 

El 15 d’octubre es va inaugurar, per celebrar els 10 anys del festival, l’exposició La teva experiència i la meva: la teva exposició i la meva, on es van rebre més de 1.689 visites a l’Espai Mercè Sala. Per contrarrestar la reducció d’activitats presencials, es van portar a terme activitats online que han fet possible una participació similar a la d’altres anys (65.149 visitants). Es van realitzar 168 activitats presencials amb un total de 44.219 visites, i 132 activitats online que van superar les 20.930 visualitzacions durant el mes d’octubre del festival. El edificis més visitats presencialment van ser la Presó La Model amb 2.198 visites, la Casa Seat amb 2.034 visites i la Casa Sayrach amb 1.714 visites. D’altra banda, els edificis més visitats virtualment van ser la Casa Enric Llorens de Grau (421 visites), la Casa Sayrach (388 visites) i l’Edifici Mas de Miquel (325 visites). Per saber la valoració que feia el públic del Festival es va realitzar una enquesta als visitants, els quals van puntuar el Festival en general amb un 8,67 sobre 10.

La temàtica de l’any va ser el de “La ciutat saludable”. Es van fer recorreguts amb una distància màxima de 15 minuts entre les diferents activitats tractant d’evitar grans desplaçaments dins la ciutat. Les diferents seccions del Festival van tractar el tema principal desde diferents perspectives. L’Open Green va oferir 53 activitats tant presencials com virtuals on es va tractar el tema de La ciutat mediterrània (arquitectura circular i eficiència energètica); l’Open Social va oferir 44 activitats on es va abordar La ciutat de les persones (arquitectura inclusiva i arquitectura col·lectiva); i a l’Open Infraestructures amb 20 activitats es va tractar el tema de “La ciutat barri” (Mobilitat sostenible i ciutat resilient).

I no ens oblidem dels voluntaris, sense els quals el Festival no seria possible. Un any més, la tasca dels voluntaris ha sigut essencial en l’organització del Festival, encara que s’ha hagut de reduir tant el nombre d’edificis com de voluntaris. Aquest any 2020 han col·laborat 606 voluntaris amb una presència de dones (68%) més elevada que la dels homes (31%), sent un 42% del voluntaris estudiants i un 58% treballadors.

El Festival va finalitzar el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, amb la celebració del primer festival d’arquitectura Open House Worldwide, que va reunir diferents ciutats del món, que formen part de la xarxa internacional Open House, per exposar i debatre sobre els temes arquitectònics que preocupen arreu del món.

Memòria anual Més imatges