BARCELONA

El festival 48h Open House BCN explica la ciutat de Barcelona a través de l’arquitectura i l’urbanisme mitjançant visites a edificis i espais existents. Els habitants de la ciutat tenen l’oportunitat de conèixer què passa darrere les façanes dels edificis i es converteix en l’ocasió d’ensenyar com es treballa i de gaudir l’arquitectura d’una manera original.
 
El festival és un moment únic per gaudir d’experiències relacionades amb el patrimoni de la ciutat (des de les ruïnes romanes fins a la ciutat contemporània, passant per edificis representatius del gòtic català, el neoclassicisme, el modernisme i el moviment modern), i, enguany, es té l’oportunitat d’entendre com es fa l’arquitectura des dels oficis que la produeixen. S’ofereixen àudios temàtics que expliquen els oficis i les feines imprescindibles en la creació de l’arquitectura i de la ciutat. Ens interessa propiciar un diàleg entre la ciutadania i els professionals de l’arquitectura.

Aquest any, destaquem la participació de l’IAAC, l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, un centre de recerca, formació, producció i divulgació, amb la missió d’imaginar el futur hàbitat de la nostra societat i construir-lo en el present. En aquest centre, oficis tradicionals com la fusteria i la pintura evolucionen i expandeixen els límits del disseny a través de la revolució digital. L’IAAC és un centre experimental i vivencial on s’aprèn fent, mitjançant una metodologia de prova que promou solucions reals.
 
En la programació d’enguany, ressaltem també les noves tecnologies i les noves maneres de fer els oficis a l’Ateneu de Fabricació de Gràcia, els oficis que s’ensenyen i la pròpia construcció de l’Escola Massana, els detalls constructius curosos al Conservatori Municipal de Música, les naus modernistes de l’Escola Josep Maria Jujol, l’arquitectura paramètrica de l’estudi d’arquitectura ON-A, o la diversitat d’objectes exposats al showroom de BD Barcelona Design.

La programació de Barcelona està dividida en 14 zones:

CENTRE – DIAGONAL – DRETA DE L’EIXAMPLE – ESQUERRA DE L’EIXAMPLE – GRÀCIA – HORTA – GUINARDÓ – LES CORTS – NOU BARRIS – SANT ANDREU – POBLENOU – SANTS – MONTJUÏC – SARRIÀ SANT GERVASI

Programació

Amb el suport de:

ajuntament de barcelona limes_reduides-15_rgb - ESPRONCEDA