GRÀCIA


PATI DE L’ESCOLA BALDIRI REIXACH AL PARK GÜELL

La proposta neix de la necessitat de crear un nou espai pedagògic exterior per a l’escola, recuperant i emfatitzant la qualitat de l’espai verd, que no hi va estar mai integrat i que es va desvirtuar al llarg del temps, per la mancança d’una mirada de conjunt.
La recerca constant de Gaudí per fusionar l’obra d’art i la natura al Park és el punt de partida de la proposta, que explora introduir aquest llenguatge artístic i natural, com són els colors terrosos naturals, les formes poligonals, les superfícies reglades i parabòliques, la fusta en el mobiliari, la vegetació mediterrània i la recreació d’elements naturals.
La primera estratègia és considerar el pati com una extensió pedagògica a través d’una gran varietat de recorreguts i mobiliari, així com d’àrees d’aprenentatge més específiques.
L’elecció de materials naturals, reutilitzables i reciclables en un futur; la implementació d’un biòtop; tot el pati és un petit jardí botànic amb vegetació autòctona de molt baix consum hídric, integrat en una gran superfície drenant.

Arquitectes / any

AQUIDOS Architecture & Urbanism, 2020

Ús actual

Docent

Què necessites saber

Adreça

Carrer d’Olot, 1-13, 08024 Barcelona

Accessibilitat

Informació

 

OPEN PRO: Visites a càrrec de AQUIDOS Architecture & Urbanism

 

Ubicació