DRETA DE L'EIXAMPLE


CASA LLEÓ MORERA

Situada a la cantonada de l’illa de la discòrdia, es troba una de les obres modernistes més interessants de Lluís Domènech i Montaner. La Casa Lleó Morera va ser encarregada per Francesca Morera i Ortiz el 1902 a l’arquitecte perquè fes la reforma de la llavors anomenada Casa Rocamora, construïda el 1864.
Amb la reforma, es va construir la façana, s’hi van col·locar tres tribunes i balcons de pedra i es van fer obres destacades a l’interior, que guarda un dels conjunts modernistes més ben conservats: vitralls, mosaics, ceràmica, escultura, fusta, marbre, esgrafiat, etc.
Per la Casa Lleó i Morera, Lluís Domènech i Montaner va dirigir més de quaranta artesans. A l’interior es troben mosaics de Lluís Bru, relleus i detalls de fusteria de Gaspar Homar, elements escultòrics l’Eusebi Arnau i interessants vidrieres policromades, entre d’altres.
L’edifici ha anat passant per diferents mans i ha patit alguna reforma. El 1943, s’hi va fer una reforma que va malmetre la planta baixa i el templet que corona la cantonada, que es va poder recuperar. Posteriorment, es va desenvolupar un pla de reforma i recuperació arquitectònica per deixar-nos l’edifici que actualment podem admirar.

Arquitectes / any

Lluís Domènech i Montaner, 1905; reformes: 1943; 1988-1989

Ús actual

Sense ús

Estil

Modernisme

Què necessites saber

Adreça

Passeig de Gràcia, 35, 08007 Barcelona

Horari

Dissabte i diumenge de 10 a 19 h

Tipus de visita

Visita guiada amb inscripció prèvia

Transport

Com arribar

Metro: L2, L3, L4 (Passeig de Gràcia)

Informació

 

 

Ubicació