SARRIÀ - SANT GERVASI


HABITATGE COOPERATIU CLAU MESTRA

Situat a La Floresta, Clau Mestra és un projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús promogut per Sostre Cívic a la Floresta (Sant Cugat). L’edificació està feta sobre les antigues cases dels mestres del municipi, cedides a la cooperativa durant setanta-cinc anys per desenvolupar onze habitatges cooperatius d’entre 60 i 38 m², a més d’un espai col·lectiu, en règim d’habitatge protegit (HPO) a preu assequible.

El disseny dels nous habitatges és de Zaga arquitectura i Som Hàbitat, i les obres han anat a càrrec de La Constructiva SCCL: la primera gestora de la construcció cooperativa i sense ànim de lucre del país, i que ja ha construït edificis cooperatius com La Balma i Cirerers, a Barcelona.

La rehabilitació integral i ampliació de l’immoble ha permès accedir a tots els habitatges i incrementar-ne la superfície habitable. S’han fet servir sistemes i materials de bioconstrucció, com ara la fusta, així com també instal·lacions passives i actives altament eficients. A més, el grup de sòcies i veïnes de Clau Mestra van participar en algunes de les tasques de rehabilitació en forma d’autoconstrucció assistida. Aquest model innovador en la construcció d’habitatge cooperatiu persegueix un doble objectiu: rebaixar costos i ser una potent eina d’empoderament del grup. El resultat final és un edifici que serveix d’exemple per demostrar que un sistema de construcció permet un consum més sostenible que els mètodes convencionals.

 

Inscripcions als enllaços següents:

Clau Mestra: Diumenge 22 d’octubre 11 h 

Clau Mestra: Diumenge 22 d’octubre 12 h

Clau Mestra: Diumenge 22 d’octubre 13 h 

Arquitectes / any

Zaga arquitectura + Som Hàbitat, 2023

Ús actual

Residencial

Què necessites saber

Adreça

Carrer Ginjoler, 10, 08198 Sant Cugat del Vallès

Com arribar

RENFE: S1, S2 (La Floresta)

Informació

 

 

Ubicació