GRÀCIA


HABITATGE LES MONT-ROGENQUES

Enmig de la quotidianitat veïnal del Farró, es troben les Mont-rogenques, dos habitatges dins d’una casa unifamiliar amb una llarga història constructiva. La casa és la rehabilitació d’una construcció amb dues etapes clarament diferenciades: la primera respon a una edificació rural del primer terç del segle XIX, la segona a una ampliació modernista de principis del segle XX. El projecte recupera les dues cases de cós originals, i alhora dona valor als espais i els elements de l’època modernista posterior: galeries, vitralls de colors, terres de mosaic hidràulic i voltes, entre d’altres.
Els habitatges es componen de diferents sales successives, sense un ús preestablert, que donen valor a l’equitat habitacional i aposten per la flexibilitat. La transició entre aquestes sales es fa a través de grans portals, que enriqueixen la circulació i esdevé més complexa i dinàmica.
Les sales centrals, que són les úniques que es comuniquen entre elles verticalment, són alhora un gran pati interior que es converteix en l’eix articulador de cada casa.
La galeria i el pati generen un coixí tèrmic i és on confereixen la resta de sales, recuperant i valorant la importància d’aquests espais vernacles oblidats.

Arquitectes / any

Edificació rural del segle XIX; ampliació modernista al segle XX; Estudi Biga, 2021

Ús actual

Residencial

Què necessites saber

Adreça

Carrer de Mont-roig, 7, 08006 Barcelona

Transport

Com arribar

Metro: L3 (Lesseps)

Accessibilitat

*Visita no accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El recorregut de la visita transcorre per diferents nivells, a través d’escales sense ascensor alternatiu.

Informació

 

OPEN PRO: Visites a càrrec d'Estudi Biga

 

Ubicació