GUINARDÓ


RECINTE SANT PAU – HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU

Complex sanitari de quasi 100.000 m2 que es va inaugurar el 2009 i que està format per cinc blocs pràcticament independents, que s’uneixen en un gran vestíbul que, al seu torn, redistribueix les diferents circulacions i relaciona tot el complex hospitalari. Obra dels arquitectes Esteve Bonell, Josep Maria Gil, Sílvia Barberà, Josep Lluís Canosa i Francesc Rius, està situat al triangle nord del recinte històric.

El nou edifici té dues zones clarament diferenciades: una àrea per a serveis i una per a hospitalització, unides entre si per una zona intermèdia que actua com a vestíbul de relació. El bloc principal, de 36.000 m2, concentra l’activitat ambulatòria (serveis i consultes) i assumeix el rol d’edifici límit de parcel·la en el vessant del carrer del Mas Casanovas. La zona hospitalària es configura en forma de dits d’una mà, que s’introdueixen en la zona enjardinada que hi ha entre l’antic hospital i el nou, aconseguint una menor escala de l’edifici i una relació més subtil amb els antics pavellons.

Avui, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau forma part del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT).

Arquitectes / any

Esteve Bonell, Sílvia Barberà, Josep Lluís Canosa, Josep Maria Gil i Francesc Rius, 2009


Què necessites saber

Adreça

Carrer de Sant Quintí, 89, 08041 Barcelona

Transport

Com arribar

Metro: L4 (Guinardó/ Hospital de Sant Pau), L5 (Camp de l’Arpa)

Accessibilitat

*

*Itinerari alternatiu accessible amb acompanyament d’un voluntari

Informació

 

 

Ubicació